ashraf's FotoPage
.. padat lagi tepat.. 99.99% benar.. 0.01% ngarut..
By: ashraf noh

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Sunday, 6-Jul-2008 12:40 Email | Share | | Bookmark
MSU.. here i come..

err.. ape rasenye jd student kolej ek? haha.. skarang br aku tau.. huh.. klo cani laa rsenye.. bek aku duk umah korek idung je.. mak aih.. penah dgr MSU? hah.. kompem x penah dgr.. MSU atau name laennya Management and Science University.. dulu nme die KUTPM.. skang nih dah ubah nme.. sbb naek taraf jd u.. ye laa.. skang ni pebende yg x bi? bahasa jiwa bangsa beb..

aku bukan seorang hambe yg x bersyukur.. tp.. klo bapak superman jd cam aku pon die cani gak.. tp maybe sbb aku br lg kat sini kott.. lame2 nnti ok laa kott..

ari ni aku register.. pastu trus start orientasi.. haha.. dah r mlm tu aku cam agak segan gak r.. smangat gile bwk file (msu ade bg file utk orientasi) gi kuliah maghrib.. kuliah maghrib je mat.. nak watpe bwk file.. cam budak skema jek.. dah la aku sorg je plak tu yg bwk..



ni lah die mais.. atau nme penuh die wisma mais.. shaqip pggl wisma ma' ass.. tu tgkat 3 tu bilik aku..



ni time latihan drama utk persembahan orientasi.. belakon citer ibu mertuaku.. akak nih mmg semangat skit.. bgs gak.. klo xde die mmg x best laa drama tu..



haa... ni laa theater hall msu.. sedap gile tido.. ade erkond..



tgh dlm bas wat keje bodo.. naek bas rapidkl, bajet nak balik mais, naek smpi sejam.. last2 smpi kt msu balik.. peh.. rupenye bas tu pusing bkt jelutung dulu, pastu patah balik msu pastu br gi mais.. bangkai.. dah laa smpi kat msu tu kitorang tuka bas naek bas anne.. padahal klo stay dlm rapid dah smpi mais dah.. mampus kene gelak..



ni replika kampus msu br.. still under construction.. die kate siap bulan 9 taun depan.. tp x tau laa.. tiang pn x nmpk lg.. jgn nak kate pintu.. lg laa nye..


Wednesday, 11-Jun-2008 20:54 Email | Share | | Bookmark
bila izrael dtg memanggil

kala subuh yg gelap, fajar masih segan2 utk terbit, ayam masih lena tidur, satu tragedi yg menyedihkan terjadi..

"secare serta merta, terumbangambing.. tiba tiba kacau bilau"(nyanyikan mengikut lagu cuai oleh butterfinggers)

kedengaran nadadering yg memanggil tuan empunya henset yg sedang lena diulit mimpi indah bersame bidadari yg cantik2 belake, secantik siti nurhaliza lah hendaknye.. gelombang2 bunyi yg dijeneretkan henset itu berterusan mencucukcucuk gegendang telinga si empunya henset, lantas terbangun seketika si empunya henset.. namun, henset k810i yg menjeritjerit seketika td, telah pun mendiamkan diri.. si empunya henset tanpe ragu2 menyambung temujanjinya bersame bidadari-bidadari td.. fikirnya, "barangkali tiada ape yg important, x payah laa call balik"

ding..ding..ding..ding..ding..ding..ding..ding..ding..ding..ding..ding..
jam sudah berbunyi menandakan waktu sudah pukul 12 tgh hari.. apac, atau lebih dikenali sebagai 'si empunya henset' sbentar td, mengesatngesatkan matanya, menyiapkan diri utk bangun dr katil bujangnya, utk meneruskan kehidupan hariannya yg sama sahaja setiap hari, seakan akan terwujudnya jadual waktu harian bg dirinya secare x sengaja.. lantas dicapainya henset kesayangannya itu, hasrat dihati ingin melihat siapa yg kol nye sbentar td..

apac yg sbentar td masih mamai2 ngantuk, terbeliak biji mata membace mesej berbunyi,

" kita sedkahkan al-fatihah
kepada sahabat kita, ______
yg telah menyeru pgglan ilahi
pg td akibat kebakaran"

bibit2 kesal mula menyelubungi diri apac yg mengabaikan pgglan penting dr sepupunya td yg barangkali ingin memaklumkan perihal yg same.. pantas tangan apac menaip msj kepada spupunya, menanyakan cerita sbenar.. beberapa saat kemudian, henset apac mula menyanyikan lagu kegemarannya itu dalam bentuk nadadering.. spupunya menceritakan setiap detail yg diketahuinya..

apac: pe cte dol?

curiosity membuakbuak di dada

spupu: syahiza tpon aku td.. die kate umah ___ terbakar pg td.. pukul 5 lebih..

apac: astaghfirullahalazim

spupu: ___ ngan adik die x sempat escape.. meninggal sbb sesak nafas..

apac: ahli keluarga lain?

spupu: parents die smpt kluar.. adik die yg laki pn smpt gak..

apac: ish.. cane ble jd camni..

perbualan selanjutnya penulis dah lupa..

jenazah mangsa telah slmat dikebumikan sekitar jam enam ptg.. tahlil diadakan pada malamnya di rumah pakcik mangsa di cheras..

rasa sedih mula bermaharajalela di hati apac, terkilan di jiwa tiada tandingnya, terngiang ngiang di telinga "kau x guna, kawan kau meninggal dunia dan kau tidak berbuat apa-apa" seakanakan ade org membisikkan ke telinganya.. namun.. tiada apa yg dapat menandingi kuasa Ilahi.. sudah tercatit dalam rencana takdir, kawannya itu akan mengalami kemalangan sebegitu.. even pemadam stabilo exam grade pun tidak dapat memadam peristiwa tersebut.. setiap yg bernyawa pasti menemui ajalnya.. cuma tidak ditulis waktunya di mana2 notis board, tidak diumumkan di buletin utama, tidak dihebahkan di corong2 radio..

sbenanye.. aku saje je nk wat karangan cam mawi wat kat blog die.. jd x? jd x? eh.. lantak r jd ke x.. skati aku r.. woi.. skati aku r


Wednesday, 11-Jun-2008 16:15 Email | Share | | Bookmark
Mawi Seorang Blogger

tamat je cte unstoppable wedding kt chnl 303 td.. aku trus mengolinekan diri di ym yg menjadi satu2 nye wahana aku utk mengontek2 mmbe.. nk sms, kredit x byk.. ym je laa jawabnye..

aku tertarik menengok offline msj dr syz yg mengantar link ke sebuah blog.. blog ni dikarang oleh slh sorang budak tgb gak iaitu mawi atau kepalmawi sperti yg tertera kt ym nya.. jd.. aku klik laa kt link tu.. dah tu sape lg nk tolong klikkan.. xkan nk tggu usj lak dtg umah aku nk klikkan utk aku.. kang bnde len lak jd nye.. urut mengurut laa jwb nye klo die dtg.. ahahah..

fiuh.. ayat mawi.. ade bakat jd penulis gak rupenye mawi nih.. baca punya baca.. terlintas lak kt fikiran aku.. nk wat blog.. tp.. aku bkn nye reti menulis pn.. wat karangan bm pun tunggang langgang.. nk dpt A2 pn payah benor.. tp.. aku nk try gak.. lantak r sedap ke x sedap.. bosan ke x bosan.. tunggang langgang ke x tunggang langgang.. aku peduli hape.. tp aku mls nk create blog br.. gne je r fotopage aku ni haa.. eh.. skati aku laa.. korang kecah pehal?

btw.. url blog mawi: http://tempegaring.wordpress.com/


Friday, 6-Jun-2008 17:20 Email | Share | | Bookmark
Gunakanlahh.........

setelah hanya beberapa saat menggunakannya.. saya mendapati perubahannya sangat menakjubkan.. tidak perlu lagi plastic surgery.. hanya gunakan beberapa produk yg telah saya paparkan dibawah ini...




Brylcreem hair gel ini boleh didapati di mana2 kedai runcit atau pasar borong berdekatan.. harganya adalah berpatutan dan beckham juga menyukakannya...




Produk keluaran Nivea ini malangnya agak sukar didapati.. ia tiada di koperasi MRSM jasin mahupun koperasi Sekolah Menengah Kebangsaan Jalan Mati.. namun.. cara penggunaannya amatlah mudah.. hanya sapukan pada muka dan bila tiba waktunya bilaslah sendiri muka anda..

jadi.. lihatlah sendiri perubahan pada muka saya.. anda pasti teruja..




Thursday, 5-Jun-2008 06:38 Email | Share | | Bookmark
Crisis Core: Final Fantasy VII

bittorrentku habis mendownload crisis core:FFVII hari ni.. jd aku br nk try men game yg digembar-gemburkan sbagai 'the best psp game' nih.. skali beteriku kering sekering kulit dato' K .. charger dahla tertinggal dlm kete bapakku.. tggu die balik kejelah nmpk gayenye.. malam tu aku charge penuh2, selagi ble sumbat karan, aku sumbat..

game ni rating plg tggi stakat nih bg platform psp kt gamespot.. tp bg aku.. mcm taik.. god of war lg bes.. ahahah.. ape yg x memuaskan hati aku, die xde checkpoint.. kirenye.. klo mati, kene start balik kt tmpt yg kita save.. dah laa savepoint die x byk.. penat r men klo dah jauh tibe2 mati..







ha ni.. ade bnde br x penah jmpe kt game laen.. DMW ke ape nth nme die.. aku x paham.. kebangsatan game ni bertambah2.. cam men jackpot lak aku tgk...




[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net